22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBuldogul francez, un câine comic

Buldogul francez, un câine comic

Buldogul francez este o versiune in miniatura a buldogului englez. Buldogul francez are urechi mari, drepte, rotunde, ca de liliac, botul turtit si puternic. Se intelege bine cu copiii.


Buldogul francez este un bun tovaras, usor de intretinut. Este o versiune in miniatura a buldogului englez, un câine foarte jucaus si afectuos, dragalas si hazliu. Comparativ cu alti câini, este foarte comic si ii place sa faca giumbuslucuri. Este destept, curios si alert.


In general se intelege bine cu strainii sau cu alte animale, dar de multe ori se ataseaza de o singura persoana. Unii masculi sunt mai agresivi fata de alti câini. Aceasta rasa are nevoie de companie, buldogul francez neputând fi ignorat. Acesti câini au un caracter voluntar, dar se pot dresa cu usurinta daca stapânul are destula rabdare. Sunt curati, entuziasti, uneori mergând chiar prea departe cu entuziasmul, dar nu sunt zgomotosi. Potrivit specialistilor, buldogii se inteleg bine cu copiii. Sunt foarte buni vânatori de soareci.


Un patruped foarte jucaus


Buldogul francez nu trebuie dus afara pe vreme calduroasa. Ii place sa alerge si sa se joace si se poate juca ore in sir, daca este lasat. Spre deosebire de descendentul sau, buldogul englez, cel francez are capul patrat si plat si nu este atât de masiv. Inaltimea mica nu il dezavantajeaza pentru ca este bine echilibrat. Inaltimea trebuie sa fie aproximativ egala cu lungimea de la umeri pâna la inceputul cozii. Câinele trebuie sa aiba o forma de para, cu zona umerilor mai larga decât cea a cozii. Blana este scurta, moale si usor de intretinut. Pielea este moale, fiind foarte placuta la atingere. Ochii sunt proeminenti, rotunzi si inchisi la culoare. Coada este fie dreapta, fie rasucita. Spre deosebire de alti câini, buldogul necesita o ingrijire minima. O periere regulata este de ajuns. Lasa par in cantitate medie. Din cele spuse de medicii veterinari, acesti câini sunt predispusi la afectiuni ale ochilor si la probleme respiratorii. Daca este prea gras, buldogul francez poate avea probleme cu respiratia, din cauza abdomenului marit in volum. Spre deosebire de alti câini, buldogul nu poate inota din cauza fizicului sau. Buldogii sunt sensibili la temperaturi extreme. Caldura prea mare le poate dauna. Prefera climatul mai rece.


Aceasta rasa este potrivita pentru viata de apartament. Sunt destul de activi in interior si nu au nevoie de un spatiu prea mare.


Material realizat in colaborare cu medicul veterinar Adrian Dinu


Istoric


Buldogul francez a fost produs in Anglia ca o versiune in miniatura a buldogului englez. Prin anii 1860, crescatorii francezi au importat acesti mici buldogi din Anglia si i-au incrucisat cu terierii francezi. Buldogul francez este un bun companion, bun paznic si, nu in ultimul rând, un bun vânator de soareci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS